Kjemisk peeling
Soleksponering, akne og økende alder kan gjøre huden ujevn, rynkete, flekkete og etterlate arr. Hvis du ønsker en glatt og yngre hud bør du vurdere kjemisk peeling. Kjemisk peeling bruker en oppløsning på huden som glatter den ut, gjør den ren og kan bedre fine linjer. En kjemisk peel fjerner det ytterste laget av huden, og etterlater den vakker og glødende.

Hva betyr egentlig peeling
Kjemisk peeling av huden involverer applikasjon av en kjemisk oppløsning på huden for å forbedre solskadet hud, pigmenteringer, akne og rynker. Prosedyren gir som navnet tilsier en overfladisk peel eller eksfoliering av det ytterste hudlaget. Kjemisk peeling er en effektiv behandling av hudaldring og en av de mest populære kosmetiske behandlingene på verdensbasis.
I konklusjon er kjemisk peeling en av de beste og mest populære kosmetiske prosedyrene. Dette med god grunn, når man ser på de gode resultatene og den lave risikoen for bivirkninger.

Hva kan du forbedre med kjemisk peeling

 • Solskadet hud
 • Akne
 • Leverflekker
 • Fine linjer og rynker
 • Fregner
 • Ujevn pigmentering
 • Ru og skjellete hud

Hos Forma tilbyr vi 4 typer av kjemisk peeling, avhening av hudens tilstand og behov:

 • Elizabeth Arden PRO Hydration peel 30% AHA
 • Elizabeth Arden PRO Multifunctional peel 50% AHA
 • Mando Complex Mandelsyre peel 40%
 • TCA peel

Elizabeth Arden Pro salongbehandlingen finnes i to styrker: 30% og 50%.

Hydrating Peel Gel 30%: Består av en kraftig, effektiv kombinasjon av antiage- og fuktighetsgivende ingredienser, som melkesyre (AHA), glykolsyre (AHA) og salisylsyre (BHA), samt antioksidanter som forbedrer hudens fuktighetsnivå og gir en frisk, sunn og strålende hud.

Behandling
HYDRATING PEEL kan tas alene eller som en kur så ofte som én gang i uka. En vanlig behandlingsrunde er på 6 penslinger. Pris 500 kr., 2500 kr for kur på 6 penslinger.

Multifunctional Peel Gel 50%: Består av en unik kombinasjon av melkesyre (AHA), mandelsyre (AHA), glykolsyre (AHA) og salisylsyre (BHA) som effektivt reduserer synligheten av fine linjer, rynker og pigmentflekker, samtidig som den gir jevnere, fastere og friskere hud.

Behandling
MULTIFUNCTIONAL PEEL skal tas maks én gang i måneden. En vanlig behandlingsrunde er på 6 penslinger. Pris 700 kr., 3500 kr for kur på 6 penslinger.

MANDO Complex Peel 40%
Profesjonell peeling fra Natinuel med meget høy virkningsgrad, som hovedsakelig inneholder mandelsyre. Formuleringen inneholder også eplesyre, glukonolakton og laktobionsyre. Dette produktet har en formel som vil være revitaliserende, fuktighetsgivende og gi biologisk beskyttelse av huden. Fytinsyre og resveratrol er sterke antioksidanter og virker regenererende. Mandel Peel anbefales for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud. Den kan med hell anvendes for behandling av akne utsatt hud, irritert og uregelmessig pigmentering. Produktet er ekstremt aktiv i prosessen med fornyelse og revitalisering av aldrende hud, og forårsaker ikke rødhet og svie.

Innhold:
Mandelsyre – regenererer hudceller, oppstrammende, lysnende
Boswellisk syre – anti-inflammatorisk
Fytinsyre – økt bio-aktivitet
Laktobionsyre – fuktighetsgivende antioksidant
Lipoisk syre – hindrer oksidering, intens antioksidant
Resveratrol – sterk antioksidant
Eplesyre
Glukonolakton

Behandling
For optimal effekt dvs. en jevn hudtone, anbefales det å repetere behandlingen hver 14-21 dag. Avhengig av hudens tilstand kan behandlingen gjentas ca 4-10 ganger.
En vanlig behandlingsrunde er på 6 penslinger. Pris 700 kr., 3500 kr for kur på 6 penslinger.


Fruktsyrepeeling (AHA syrer)

Såkalte alfa-hydroksosyrer (AHA) er mest brukt for overfladisk kjemisk peeling. Disse går også under navnet fruktsyre, da virkestoffene ofte er utvinnet fra ulike fruktsorter. De mest brukte fruktsyrene er glykolsyre (fra sukker) og melkesyre (fra melk). Det finnes også andre typer fruktsyre slik som malic acid (fra epler), citric acid (fra frukt) og tartaric acid (fra druer).

Overfladiske AHA peelinger påvirker kun overhuden (epidermis), som er det helt ytterste laget av huden. Slik behandling vil ha god effekt mot hudproblemer som ligger i overhuden. Dette inkluderer akne (kviser), solskadet hud (aktiniske keratoser), ujevn pigmentering, tørrhet og rynker. Overfladisk kjemisk peeling er en av de beste måtene å få en friskere og yngre hud med minimal risiko. Behandlingene anses å være svært trygge, og kan kobmineres med andre kosmetiske prosedyrer. Fruktsyre gir en avskalling av det øverste hudlaget, som gir en glattere, renere, stammere og mer glinsende hud. Glykolsyre jevner også ut pigmentet i huden. Fruktsyrepeeling svekker bindingene mellom hudcellene i overhuden, og gir en lett avskalling av huden (peeling). De med tydelig solpåvirket hud har generelt svært god effekt av fruktsyrer. Flere behandlinger anbefales, og for maksimal effekt trenger man 4-6 penslinger. 

Effekt av fruktsyrer
Flere kliniske studier har bekreftet at fruktsyrepeeling er en effektiv behandlingsmetode for hudforbedring. Fine linjer, pigmentflekker og ruhet i huden bedres ved bruk av Alfa-hydroxysyrer.  Vanlige bivirkninger er rødhet i huden, tørrhet og lett svie. Behandlingen tolereres av de fleste meget godt. Det er viktig å bruke solbeskyttelse om sommeren.

Effekt og bivirkninger
Huden kan se lett “solbrent” ut rett etter behandlingen. Dette varer i 1-5 dager avhengig av hvilken konsentrasjon som brukes. Det anbefales å bruke en fuktighetskrem inntil rødheten har gitt seg. Kliniske studier har vist at fruktsyrer er en effektiv behandling for hudforbedring. Irritasjon kan reduseres ved bruk av fuktighetskrem. Alle hudtyper kan behandles, og du kan gå på jobb samme dag.

AHA peeling (Alfa-hydroksysyre) – fruktsyre

 • Du trenger ingen bedøvelse
 • Du kjenner en lett prikking i huden under behandling
 • En enkelt behandling gir glød og pener hud
 • For optimalt resultat trenger man ca. 6 behandlinger med 1-4 ukers mellomrom
 • Du kan gå rett på jobb etter behandling

Mandelsyre peeling

Mandelsyre kan anvendes for alle hudtyper, selv de med mest sensitive typen. Den passer for kunder som ønsker å beholde ung og frisk utseende på huden året rundt.

En behandling basert på mandelsyre regulerer produksjonen av melanin, øker hydrering og stimulerer huden. Mandelsyre fungerer som en kraftig antioksidant som forhindrer nedbrytning (ødeleggelse) av kollagen og dermed forsinker dannelsen av rynker.

Mandelsyrepeeling kan gjøres hele året, selv på sommeren, uten risiko for misfarging på huden. De spesielle egenskapene til mandelsyren gjør at den kan benyttes av mennesker med sensitiv hud.


Hvordan utføres en kjemisk peeling?
Peeling starter med grundig rens av huden. Etter at all makeup/urenheter er fjernet settes det pre-peel væske. Sensitive områder som, rundt øyne, munn og nese smøres med vaselin for økt beskyttelse. Deretter begyner påføring av syren.

Kjemisk peeling er en trygg behandling med ingen alvorlige komplikasjoner. Det kan oppstå følelse av brenning, avskalling, til og med hevelse, men disse er forbigående og midlertidig. Flassing er minimal og nesten usynlig. Fruktsyrebehandling hinder ikke et aktivt liv. Det er mulig å bruke makeup 30 til 60 minutter etter behandlingen.

Behandlingen anbefales ikke i tilfelle av:

 • hud allergier/utslett
 • aktiv herpes
 • utført ansiktskirurgi (opptil 2 måneder)
 • svangerskap
 • amming